Hey allemaal! Mijn naam is Chenna Kuypers, ik ben 22 jaar en mag op plek vijf staan voor GroenLinks Heerlen. Hieronder zal ik mezelf kort voorstellen en vertellen waarom ik bij GroenLinks zit.

Ik woon pas sinds kort in Heerlen, maar ben al jaren bekend met de stad. Ik heb bijvoorbeeld mijn middelbare school afgerond op het VWO van het Bernardinuscollege, werk sinds mijn 16e bij de Albert Heijn ’t Loon als caissière en ben sinds mijn 17e actief bij GroenLinks Parkstad. Leuk feitje: in de Albert Heijn heb ik ook mijn vriend leren kennen, en met hem woon ik nu dus samen in Zeswegen. Naast mijn bijbaan studeer ik nog. Momenteel doe ik de master Legal Psychology aan de Universiteit van Maastricht. Hiervoor heb ik de Bachelor University College in Maastricht afgerond. Volgend schooljaar studeer ik nog even verder als het goed is! Daarna hoop ik een LOGO-verklaring te kunnen aanvragen zodat ik aan de slag mag als basispsycholoog in een (forensische) kliniek in Nederland.

Zoals ik al schreef ben ik op mijn 17e lid geworden van GroenLinks. Dat is dus al 5 jaar geleden! In die tijd heb ik diverse functies bekleed. Ik ben begonnen als Digitale Media Manager, wat betekent dat ik de Facebook, Instagram en e-mail accounts beheer. Daarna ben ik toegetreden tot het bestuur van GroenLinks Parkstad, waar ik in de tussentijd nog een tijd extern secretaris en webmaster ben geweest. Afgelopen januari ben ik uit het bestuur gegaan en ben ik actiever deel gaan nemen aan de fractie van de gemeente Heerlen: in november ben ik verhuisd naar deze mooie gemeente, dus nu kon het eindelijk!

Ik zit bij GroenLinks omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan een menselijke, eerlijke en duurzame samenleving. Ik vind Nederland een fijn en mooi land, waar veel zaken gelukkig al goed geregeld zijn door onze voorgangers. Vaak beseffen we ons niet genoeg wat voor een privileges wij al hebben, simpelweg door hier te mogen wonen. Veel zaken kunnen echter nog veel beter en eerlijker worden geregeld: denk onder andere aan het bestrijden van armoede, ongelijkheid (in alle vormen en maten) en klimaatverandering. Daar wil ik me de komende jaren voor inzetten!