Het Klimaatalarm is een oproep aan de overheid en in het bijzonder aan de politieke partijen die binnenkort de Tweede Kamer opnieuw gaan vullen. Maar het is ook een oproep aan de burgers van Parkstad-Limburg om meer klimaatneutraal te handelen door minder vlees te eten, vaker te fietsen, lokale producten kopen, enz...’.

Lizzie van de Klimaatcoalitie Parkstad: ‘Wij kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan en daarom slaan wij in heel Nederland alarm’.

De demonstratie / manifestatie in Heerlen start om 14.00 uur. Er zullen verschillende mensen het woord voeren. Zo zal schrijfster en oud-stadsdichter van Heerlen Amber-Helena Reisig een ‘spoken word performance’ geven en zullen zowel grootouders als scholieren uit Parkstad zich uitspreken. Gastheer is Jack Vinders.

Aan de gemeenten van Parkstad Limburg worden de volgende eisen gesteld:

  1. Roep de klimaatnoodtoestand uit.

  2. Een klimaatneutraal Parkstad in 2026.

  3. Een Parkstad-breed burgerberaad.

  4. Informeer burgers én beleidmakers

  5. Luister naar ecologen en klimaat-wetenschapers

  6. Groen transport

  7. Een fossielvrij Parkstad

  8. Een sociale en rechtvaardige overgang

Veiligheid staat voorop. Vergeet niet een mondkapje te dragen en 1,5 m afstand van elkaar te houden (er staan kruisen op het plein). De demonstratie is bij de gemeente aangemeld. Spijtig genoeg zijn muzikale optredens niet toegestaan.

Men kan zich aanmelden voor de demonstratie in Heerlen op de website https://klimaatmars2021.nl/lokaal/klimaatalarm-in-heerlen/ Maak een mooi bord met jouw eigen boodschap en neem iets mee om gezamenlijk om 15.00 uur alarm te slaan!

De Klimaatcoalitie Parkstad roept alle inwoners uit Parkstad Limburg van zich te laten horen, ook vanuit huis, balkon of tuin kan je je stem laten horen. Er is ook een landelijke live-uitzending van de demonstratie in Amsterdam en verspreid over het hele land die via Klimaatalarm Live kan worden gevolgd.

De Klimaatcoalitie Parkstad is een samenwerkingsverband van Amnesty Parkstad, BLM Parkstad, Extinction Rebellion, FNV Parkstad, Grootouders voor het Klimaat, HeerlenMondiaal, Internationale Socialisten en Parksjtad in Transitie. Wij bundelen onze krachten omdat het hoog tijd is dat wij laten zien dat er ook in Parkstad draagvlak is voor eerlijk klimaatbeleid en om druk uit te oefenen op de lokale gemeenten: 'Dus ook na de verkiezingen zul je nog van de Klimaatcoalitie Parkstad horen!'

Voor meer info mag je mailen naar: klimaatcoalitieparkstad@gmail.com

Voor meer informatie:

https://klimaatmars2021.nl/lokaal/klimaatalarm-in-heerlen/,

https://parksjtad-in-transitie.nl/ of

https://grootoudersvoorhetklimaat.nl