Vrijdagavond 24 juni is DWARS Limburg officieel opgericht. De GroenLinkse jongerenorganisatie is daarmee weer vertegenwoordigd in Limburg.

In Roermond kwamen 15 idealistische jongeren bijeen. Samen zetten zij de koers uit van DWARS Limburg voor het komende half jaar. De leden kozen daarnaast het allereerste bestuur. 

De 17 jarige Juul van der Vorst uit Roermond werd gekozen als penningmeester, Elise Hermans (19) als secretaris en Max Tollenaar (19), eveneens uit Roermond,  als voorzitter.

“Dit is een ongelofelijk enthousiast en gedreven team”, aldus Tollenaar. “Er zijn zo’n 30 DWARS’ers die actief willen worden. Dat is een enorm aantal. De mogelijkheden zijn dus groot en die willen we dan ook volledig benutten.”

DWARS Limburg organiseert verschillende activiteiten. Ze zal bijvoorbeeld veel  aandacht voor politieke thema’s vragen, denk bijvoorbeeld aan cultuur, de jeugdzorg en duurzaamheid. Maar DWARS heeft haar eigen leden  ook veel te bieden, bijvoorbeeld trainingen en debatten. Daarmee is DWARS een kweekvijver voor jong politiek talent.

Het bestuur heeft duidelijk zin in de toekomst. “Limburg zal nog van ons horen! Met ludieke acties, opinieartikelen en contact met politici in heel Limburg. DWARS Limburg is er namelijk voor de hele provincie. Van Eijsden tot de Mookerheide.”

DWARS heeft ondermeer afdelingen in Groningen, Utrecht, Nijmegen, Eindhoven, Amsterdam en Den Haag. Tot 2009 kende DWARS een afdeling in Maastricht.

Lid worden kan via http://dwars.org/lid_worden, contact met het bestuur loopt via limburg@dwars.org.