GroenLinks Heerlen in… april!

Mijn eerste maand als raadslid is voorbij. Ik zal jullie de komende maanden meenemen in enkele dingen waar ik me mee bezig houd.

Sinds 1 april ben ik aan het werk gegaan als raadslid namens GroenLinks. Daarbij kwam ik al gelijk voor de eerste (formele) keus: Eed of belofte? De keuze is vooral van symbolische aard. Ondanks dat ik in god geloof, ben ik gegaan voor de belofte. Dit vanuit mijn principe om staat en kerk zoveel mogelijk gescheiden te houden.

Met voorbijkomende dossierstukken ben ik iedere week aan de haal. Hier gaat ook verreweg de meeste tijd in. Het is in het begin vooral nog een kwestie van het creëren van een routine en het leren van het vak. De een doet er een half jaar, en de ander twee jaar over. Ook heb ik al deel mogen nemen aan het presidium, zeg maar een bijeenkomst van fractievoorzitters. Dit was de eerste introducerende bijeenkomst, er is dus nog weinig bijzonders besproken.

Tenslotte heb ik, samen met provinciaal statenlid Odin Westen, een werkbezoek afgelegd naar vijf projecten van IBA Parkstad. Hier hebben we al kennis kunnen maken met waar regionale samenwerking toe kan leiden.

Wat verwacht ik van mei? Een stuk meer dossierkennis, de ontwikkeling van onze interne partijorganisatie en een verdere kennismaking met alle politieke middelen waar ik over beschik (moties, interpellaties, amendementen, etc.) GroenLinks staat in ieder geval weer op de kaart. Nu is het zaak om die stip op de kaart uit te breiden!

Tahir Nefjodov                 2 mei 2022

PS, Zaken omtrent de coalitieonderhandelingen hou ik nog even onder de radar! Dit om onze onderhandelingspositie niet te verzwakken. Wel kan ik zeggen dat we nog ‘in the game’ zijn.