GroenLinks Heerlen in… juni!

Het was me een drukke maar leerzame maand. Hieronder een greep van wat er is gebeurd.

 

Gelijk op 1 juni begon ik met het presidium, waarin de agenda van de raadsvergadering werd samengesteld. Daarbij is het opmerkelijk dat er twee raadsvergaderingen werden gehouden. De eerste vergadering bestaande uit de benoeming van onder andere onze wethouder Casper Gelderblom, de vaststelling van ons coalitieakkoord en daarmee het startschot van de coalitie. De tweede raadsvergadering was al gelijk veel inhoudelijker, met thema’s als de verzelfstandiging van het Thermenmuseum en plannen over het wandelrondje langs de Groeve. Beide raadsvergaderingen verliepen prima, en ik merk dat ik me langzaam maar zeker comfortabeler begeef in die ‘’grote imposante raadszaal’’.
 

Verder heb ik deze maand nog een IBA-werkbezoek gedaan over de Leisure Lane, wederom met provinciaal statenlid Odin Westen. Een leerzame ervaring, waarbij het me toch wel weer opvalt hoe weinig raadsleden belangstelling tonen aan IBA… Althans wanneer het op aanwezigheid aankomt. Desalniettemin een interessante ervaring, vooral ook omdat je ontsnapt aan die papieren werkelijkheid achter je bureau en met eigen ogen kan zien aan wat voor moois ons Heerlen en Parkstad bouwen.

 

Ook ben ik met mijn commissieleden voor het eerst écht van start gegaan. Ik in de raad. Zij in de commissies. Mooi om te zien is hoe hun werk zich ook vertaalt in mijn werk voor de gemeenteraad. De commissieleden Marie, Arlan en Chenna, zie ik als de belangrijke pilaren die GroenLinks Heerlen staande houden. We hebben goede werkafspraken gemaakt, en de onderlinge sfeer is ook prima. Kortom, een mooi vooruitzicht met een effectief enthousiast team!

 

Zo. Met een juli zonder raadsvergadering en het zomerreces in aantocht, verwacht ik niet dat ik nog een voor jullie interessante nieuwsbrief eruit krijg in de ‘’komkommertijd’’. De volgende nieuwsbrief komt daarom pas weer in september. Tot die tijd wens ik jullie allemaal een heerlijke zomer!

 

Tahir Nefjodov

29 juni 2022

 

 

PS

Wil natuurlijk niet zeggen dat ik politiek stil ga zitten de komende maanden, zo is juli al lekker volgepland! Heb je vragen of wil je actief worden voor GroenLinks? Mail me vooral op: tosha@live.nl!