GroenLinks Heerlen in… mei!

Het was me een zeer hectische, maar mooie maand. Hieronder een greep van wat er is gebeurd.

 

Bijzonder vond ik de dodenherdenking die op 4 mei plaatsvond. Daarbij kreeg ik, samen met onder andere Peter van Zutphen, de eer om een krans te mogen leggen namens de gemeente Heerlen. Het mooiste aan deze dag vond ik de eensgezindheid, waarbij het niet uitmaakte van welke partij je bent of wat je achtergrond is. Allemaal betuigden we respect aan de slachtoffers van oorlog en geweld.

 

De week erna was de aftrap van de alliantie Heerlen-Noord, bijgewoond door oud-vicepremier Jan Terlouw. Duidelijk is dat er een generatiegrote opgave voor ons ligt als we Heerlen-Noord willen opbouwen. Anders dan voorheen, valt onze gemeente nu wel op bij de landelijke overheid én lijkt de raad eensgezind over de aanpak. Het wordt een project van tientallen jaren waar je ‘U’ tegen zegt, maar het vertrouwen en de kracht om weer op te krabbelen zit in ons bloed!

 

Tenslotte waren er nog de coalitieonderhandelingen, waarbij GroenLinks in een nauwe samenwerking is getreden met de PvdA en PvdD. Voorheen maakte dit progressieve blok afspraken over onze samenwerking in de oppositie. Alles veranderde toen we plotseling door de coalitie werden benaderd om aan te schuiven. De gehele procedure en het eindresultaat van de coalitieonderhandelingen zijn besproken binnen onze lokale ledenvergadering op 31 mei. Het was mooi om te zien dat de lokale ledenvergadering, ondanks de hoge spoed waarbinnen ik moest opereren, bezwaren op mijn handelen en bezwaren op het eindresultaat heeft weggestemd.

 

Wat verwacht ik van juni? De eerste échte raadsvergadering met wethoudersbenoemingen en de vaststelling van ons coalitieakkoord, de introductie van onze commissieleden en natuurlijk een nieuw werkbezoek. GroenLinks staat in ieder geval niet meer alleen op de kaart, maar zit nu ook in de coalitie met een groener en linkser akkoord. We gaan ervoor!

 

Tahir Nefjodov

2 juni 2022

 

 

PS

Wil je actief worden voor GroenLinks Heerlen? Stuur me gerust een mailtje via tosha@live.nl!