In Heerlen is onlangs een reanimatienetwerk gestart, dat ondersteund wordt door de gemeente en de Regionale Ambulance Voorziening. Heerlen zoekt hiervoor nog vrijwilligers. Als vrijwilliger dient u minstens 18 jaar oud te zijn en te beschikken over een geldig reanimatie – en een geldig AED-diploma. Verder moet u, vanwege de oproepen via SMS bij een noodgeval, beschikken over een mobiele telefoon.

Het doel van het reanimatienetwerk is sneller hulp te kunnen bieden bij een hartaanval of een hartstilstand door te proberen meer mensen die kunnen reanimeren  als vrijwilliger voor dit netwerk te werven. Hiervoor zijn er op 13 en 20 september aanstaande informatieavonden, de eerste op donderdag 13 september bij Amicitia aan de Markt in Hoensbroek en de tweede in Het Cultuurhuis (vroeger het Patronaat geheten) op Sittarderweg 145 te Heerlen.

Voor beide avonden is aanmelding vereist via gemeente@heerlen.nl of telefonisch via nummer 045-5604841, voor de avond in Hoensbroek kunt u zich aanmelden tot en met 10 september, voor de avond op de Sittarderweg kunt u zich aanmelden tot en met 20 september. De avonden duren van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Voor meer informatie zie Heerlen.nl en www.burgerhulpverleninglimburg.nl