Hallo, leuk dat u dit leest!

Ik zal u in het kort vertellen wie ik ben, een korte geschiedenis geven van hoe ik hier terecht gekomen ben en voor welke doeleinden ik mij allemaal inzet.

Mijn naam is Bram, ik ben 24 jaar oud en ik kom uit Haarlem. Ik ben van mijn 18e tot mijn 21e werkzaam geweest bij defensie als soldaat bij de infanterie. Daarna besloot ik opnieuw de boeken in te duiken en heb ik gekozen voor de opleiding Biometrie op Zuyd Hogeschool. Inmiddels woon ik al bijna drie jaar hier in Heerlen en heb ik het enorm naar mijn zin.

In mijn vrije tijd probeer ik lekker te sporten, kijk ik een film of ben ik lekker aan het ontspannen op een terras. Op de woensdagavonden ben ik vaak te vinden bij de studentenvereniging. Hier heb ik, toen ik hier net kwam wonen, ontzettend veel leuke mensen leren kennen. Inmiddels ben ik ook met veel plezier voorzitter van deze studentenvereniging.

Naast dat ik studeer en actief ben binnen de vereniging, ben ik ook student raadslid van de Centrale Medezeggenschapsraad van Zuyd Hogeschool. Hier praat ik mee over allerlei verschillende zaken en vertegenwoordig ik de studenten van Zuyd Hogeschool. Hierdoor ben ik mij ook steeds meer gaan verdiepen in de Nederlandse politiek. Ik stoorde mij aan een hoop zaken en kreeg toen, volledig terecht, de reactie dat ik mij gewoon moest inschrijven bij een partij. Aangezien ik al enige tijd trouw GroenLinks stemde was die keuze makkelijk gemaakt.

Dit jaar doe ik met trots mee met de gemeenteraadverkiezingen en hoop ik dat ik, net zoals ik de studenten op Zuyd vertegenwoordig, straks ook jullie mag vertegenwoordigen binnen de gemeenteraad. Ik sta bovenal voor eerlijkheid en openheid. Het is belangrijk dat wij weer vertrouwen krijgen in elkaar en in de politiek. Dat wij elkaar weer durven aan te spreken en niet bang hoeven te zijn dat het ten koste gaat van onze eigen veiligheid. Dat wij solidair zijn met elkaar en niet alleen wanneer het water hoog staat of wij getroffen worden door een ander rampscenario.

Het maakt niet uit wie je bent of wat je hebt bereikt. Laten wij gezamenlijk een arm om elkaar slaan en ons samen inzetten voor elkaar, voor ons Heerlen, ons Nederland en onze planeet. Want uiteindelijk kunnen wij niet zonder elkaar en niet zonder onze planeet. Als wij nu niet heel snel onze koers veranderen, gaat niet alleen ons hele bestaan maar ook onze gehele geschiedenis verloren. Dat omvat ook dit verhaal, uw verhaal en het verhaal van iedereen om ons heen. Ik kan geen bergen verzetten of wonderen verrichten. Wat ik wel kan is mijn best doen. Daar heb ik wel uw hulp voor nodig. Ik hoop dat ik 14, 15 en 16 maart bij de verkiezingen op uw steun kan rekenen maar bovenal beloof ik dat u op mij kunt rekenen.