Louise Scholl – 21 jaar – Romeins Kwartier

Mijn naam is Louise Scholl, 21 jaar. Geboren in Simpelveld, maar woon al sinds 2018 in het gezellige Heerlen. In Heerlen studeer ik aan Zuyd Hogeschool de opleiding tot Engineer, waar ik komend jaar zal afstuderen.
Heerlen is altijd al mijn toevluchtsoord geweest om gezellig samen te komen met vrienden en een mooie tijd te hebben door een activiteit te ondernemen of cultuur te proeven.

Naast mijn schoolcarrière zet ik mij in voor het studentenleven in Heerlen door mee te draaien in studentenorganisaties, om de stad bruisend en jong te houden. Niets anders doet een stad zo goed als een sfeervol centrum, waar jong en oud samenkomen.

Waar ik voor wil gaan

Vanuit mij opleiding en eigen hart zie ik een toekomst voor mij waar de mens en natuur harmonisch kunnen samenleven. Hierbij wil ik mij inzetten voor klimaat, groen en een stad voor iedereen. Meer groen zorgt voor meer biodiversiteit, betere klimaatadaptatie én voor een sterkere sociale cohesie.

De stad Heerlen kent nog heel veel leegstaande of kale plekken die opgevuld kunnen worden met groen of cultuur, om de stad nog levendiger te maken. Als het aan mij ligt dan is over vier jaar iedere wijk in Heerlen een heel stuk groener, waardoor het prettiger wonen, werken en recreëren is.