Ik ben Melvin, 23 jaar en ik kom uit Hoensbroek. Momenteel studeer ik Civil Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Wij (studenten) worden ook wel de ‘’ingenieurs van de toekomst’’ genoemd en voor een goede reden. Door de toenemende wereldbevolking worden toekomstige bouwwerken steeds ambitieuzer ontworpen, daarbij zijn staal en beton onmisbare bouwmaterialen maar tegelijkertijd dragen ze jaarlijks voor ongeveer 20% bij aan de CO2 uitstoot wereldwijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gebouwen en andere civiele kunstwerken verreweg de grootste CO2-voetafdruk achterlaten. Toekomstige gebouwen moeten daarom steeds meer met duurzame bouwmaterialen worden gebouwd en wanneer hun levensduur erop zit, worden gesloopt en gerecycled (i.e. circulair bouwen). 

Circulair bouwen is de toekomst en een belangrijke stap om klimaatverandering een halt toe te roepen, maar wordt in Heerlen nog sporadisch toegepast. Dit is ook de reden waarom ik lid ben geworden van GroenLinks Heerlen; om mijn kennis en ideeën op gebied van verduurzaming te delen en hopelijk aan te sporen tot nieuwe initiatieven. Deze punten kunt u teruglezen in het verkiezingsprogramma.

Ik hoop in de toekomst nog grotere stappen te kunnen zetten voor een duurzaam, leefbaar en gezond Heerlen voor iedereen.