Niels Verboom – 32 jaar – Schaesbergerveld

Mijn naam is Niels Verboom, ben 32 jaar oud en woon in de wijk Schaesbergerveld.

Hier woon ik sinds 2020. Oorspronkelijk kom ik uit Nuth, maar Heerlen is altijd mijn tweede thuis geweest. Als kind kwam ik er al om er te winkelen, in Hoensbroek ging ik naar de middelbare school en de weekenden bezocht ik, en bezoek ik, kroegen met vrienden.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag concerten en festivals. Ik ben muzikaal breed geïnteresseerd maar kom vaak uit bij rock, grunge, folk, indie en punk. Ik speel al jaren in bands, produceer muziek en ben hier dan in mijn vrije tijd ook veel mee bezig.

Naast het maken van muziek, duik ik graag in boeken, kijk ik educatieve documentaires en geniet ik van komedie series als Fawlty Towers en Blackadder. Verder ben ik graag in de natuur en reis graag over de hele wereld.

In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Nieuwste Pabo op Zuyd Hogeschool. In mijn werkzame leven ben ik docent in het voortgezet speciaal onderwijs. Hier werk ik met jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar aan hun toekomst binnen de huidige maatschappij. Zeer dankbaar en mooi werk wat tegelijk vaak de vele misstanden in de samenleving aan het licht brengt. Mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt en een smallere beurs worden in veel gevallen benadeeld door de overheid. Iets wat in de afgelopen twee jaar helaas groter en gelukkig zichtbaarder is geworden. Zo is er eindelijk oog voor Heerlen-Noord, waar in mijn ogen direct na de sluiting van de mijnen meer aandacht naartoe had moeten gaan.

Docent zijn vind ik een geweldig beroep. Ik vind het prachtig om een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van de jongeren en hen te helpen bij de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

Hierin zit dan ook het raakvlak met GroenLinks. Cultuur, onderwijs en het sociaal beleid vind ik zowel interessant als belangrijk. Zij leveren de basis voor een betekenisvol leven en zijn het fundament om te leren omgaan met uitdagingen in het leven van alledag en van iedereen. Empathie, solidariteit, oog hebben voor elkaar, je zelf blijven ontwikkelen en een omgeving waarin iedereen mee kan doen en zichzelf mag zijn. Zij zijn essentieel voor een veerkrachtige samenleving.

De komende vier jaar wil ik mijzelf nog meer gaan verbinden met Heerlen en mijn kennis en kunde inzetten om Heerlen nog mooier te maken, voor iedereen, dan dat het nu al is.