Hallo lezer, ik ben Theo Sponselee. Van origine ben ik een Zeeuw, ik woon echter al decennialang in Parkstad waarvan het grootste deel in Heerlen. Ik ben getrouwd met mijn man Raymond. Als groepstherapeut werk ik in Zuyderland op de locatie Kerkrade. Ik bezoek graag de sportschool en geniet van wandelingen. Ik ben vooral gesteld op mijn vriendenkring.

Maatschappij en politiek hebben al heel lang mijn aandacht. Begin jaren ‘80 was ik lid van een van de voorlopers van GroenLinks: PPR. Door studie en werk was dat toen niet combineerbaar voor me.

Ik maak me zorgen om de planeet en hoe we die uitgeput overdragen aan de volgende generaties; hoewel ik kinderloos ben voel ik hier een grote morele verantwoordelijkheid. In plaats van me daar zorgen over te maken kan ik ook (politiek) iets doen. Als bij geen andere partij is aandacht voor o.a. klimaat al jarenlang goed geborgd bij GroenLinks, evenals aandacht voor vluchtelingen en de lhbtiq+-gemeenschap. Dit zijn thema’s die mij zeer aan het hart gaan en mijn belangstelling hebben. Daarbij komt dat de Tweede Kamerverkiezingen van maart vorig jaar teleurstellend verliepen voor GroenLinks met zetelverlies. Om deze genoemde factoren ben ik lid geworden bij GroenLinks om zo lokaal mijn bijdrage te kunnen leveren. Vooral de aanwezigheid van jongeren, waaronder Dwars leden (d.i. de jongerenafdeling van GroenLinks), maken van GroenLinks Heerlen een enthousiaste en dynamische partij met de overtuiging om het verschil te gaan maken in de gemeenteraad en vooral voor de inwoners van de stad!

In de campagnetijd worden verschillende werkbezoeken afgelegd. Na de verkiezingsdag wil ik in de termijn van 4 jaar contacten blijven onderhouden met verschillende instellingen. Door zichtbaar te zijn en deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten wil ik met de achterban in contact blijven. Een luisterende houding aannemen vind ik daarbij belangrijk om zo signalen op te kunnen pakken en om te zetten in verbeterinitiatieven. Ik zet me in voor de terugkeer van GroenLinks in de gemeenteraad. Zodat de kiezer over 4 jaar weet: GroenLinks maakt het verschil, GroenLinks doet ertoe in de stad! Gaan voor De Gezonde Stad, van Heerlen Noord tot en met Heerlen Zuid, we worden er samen beter van!

Van mijn activiteiten houd ik een fotoboek bij op Instagram, daar kun je me volgen.