Wie ik ben

Ik ben Tahir Nefjodov, met 22 jaar de jongste lijsttrekker van Limburg, geboren in Heerlen en getogen in Hoensbroek. Momenteel studeer ik rechten aan de Universiteit Maastricht. Ik ben al sinds 2016 actief in de politiek, waarbij ik veel verschillende functies heb mogen bekleden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het voorzitterschap van jongerenvereniging DWARS Limburg, dat zich bezig houdt met het politiek enthousiasmeren van de jeugd. Het gebrekkig beleid in Heerlen heeft voor mij de knoop doorgehakt om te strijden voor een stad die groen én sociaal is. Ik ben van plan om me daar de komende jaren keihard voor in te zetten.

Waar ik voor sta

Ik strijd voor een ambitieuzer klimaatbeleid en een socialistisch beleid dat niet alleen op gevoel, maar ook op de wetenschap is gebaseerd. We onderzoeken welke groene en sociale maatregelen onze stad het meeste nut opleveren, en niet de meeste verkiezingsstemmen. Daarnaast zie ik dat er een steeds grotere kloof ontstaat tussen politici en burgers. Logisch ook, want onze Heerlense politici denken het in steeds verdere mate ‘’wel beter te weten''. Deze kloof wil ik dichten door meer directe democratie in te voeren. Zo weet een betrokken buurtbewoner veel beter wat de buurt nodig heeft dan een dikbetaalde wethouder. Respect voor mens én klimaat is waar ik voor sta!

Een stem op mij is...

Een stem op meer jong bloed in de oubollige politiek. Een stem op mij leidt tot meer referenda. Als u uw stem gunt aan mij, krijgt de gemeente er een jongere bij die zich keihard zal inzetten voor een sociale stad die de klimaatdoelen haalt.