Tahir Nefjodov is de lijsttrekker voor GroenLinks bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 in Heerlen. Hij is gekozen door de leden van GroenLinks in Heerlen via een (digitaal) lijsttrekkersreferendum. Tahir is met zijn leeftijd van 22 jaar waarschijnlijk de jongste lijsttrekker in Limburg. Hij is al sinds 2016 actief binnen GroenLinks Heerlen en DWARS Limburg.

Tahir Nefjodov: “Als geboren en getogen Heerlenaar is mij bekend welke problemen er spelen binnen onze mooie gemeente. Als student sta ik midden in de maatschappij en beleef ik ze ook. Vooral het nalatig klimaatbeleid, de vergrijzing en de armoede zijn zichtbaar. Met onze nieuwe jonge beweging gaan we hier verandering in brengen!

Voorzitter Ali Daliry van het bestuur van de afdeling Parkstad Limburg: “We zijn erg blij met Tahir Nefjodov als lijsttrekker. Hij is niet alleen jong en daarmee zeker toekomstgericht, maar ook bijzonder enthousiast en vol energie en plannen. Hij komt rustig en zelfverzekerd over en zal zo GroenLinks in Heerlen goed kunnen vertegenwoordigen”.

De rest van de kandidatenlijst van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt de komende maanden opgesteld en vervolgens zal de Lokale Ledenvergadering van GroenLinks in Heerlen deze vaststellen.

Tahir Nefjodov is 22 jaar, geboren en getogen Heerlenaar en woont in Hoensbroek. Hij studeert Rechtsgeleerdheid (pre-master) aan de Universiteit Maastricht. Hij is al sinds 2016 actief voor GroenLinks en was afgelopen jaar voorzitter van DWARS Limburg.

Zie ook: https://heerlen.groenlinks.nl/nieuws/kandidaat-lijsttrekker-tahir-nefjodov